ГАЛИЦЬКИЙ МАМОНТ

metr1.jpg

 

Андрій М. ЗАМОРОКА 

 Науковцями Галицького національного природного парку, у кар’єрі, поблизу села Дубівці Івано-Франківської області було виявлено рештки мамонта. Про наявність там “якихось” кісток, науковий відділ парку дізнався від робітника кар’єру. Прибувши на місце, вчені побачили, що екскаватор, який знімав верхній шар лесу, практично цілковито знищив скелет доісторичної тварини. Збереглися лише уламок бивня та зуб, які були відкопані та перевезені у музей природи Галицького національного парку. Пропонуємо Вам фоторепортаж з місця розкопок. Фотографії люб’язно надані начальником наукового відділу паном Володимиром Бучком.

 stinka_st_naturalist.jpg

Ось так виглядало місце розкопок. Товстий шар жовтої глини – лесу було намито впродовж 5-10 мільйонів років, з того часу, коли із теренів Передкарпаття та Поділля відступило доісторичне море Тетіс. На фотографії дуже добре видно сліди ковша екскаватора, який очевидно і знищив решту скелету мамонта.

 kopachi_st_naturalist.jpg

Обережно орудуючи лопатами, співробітники Галицького національного природного парку приступили до розкопок.

rozkopky_st_naturalist.jpg

Геолог і палеонтолог, Леся Ковальська, проводить тонку очистку бивня мамонта від лесу, готуючи його до перевезення.

byven_st_naturalist.jpg

Перед тим, як вийняти бивень із породи, вчені проводять усі необхідні заміри та записи, які знадобляться для подальшого опису знахідки.

buchko_st_naturalist.jpg

Місце розкопок оглядає начальник наукового відділу Галицького національного природного парку Володимир Бучко.

kinec_st_naturalist2.jpg

Кінець розкопок.

hembarski_kovalska_st_naturalist.jpg

Інженер-зоолог Андрій Гембарський та Геолог Леся Ковальська препарують знахідки для експозиції музею природи Галицького національного природного парку

Інші статті за цією темою:

admin Written by:

6 Comments

  1. я
    Грудень 26, 2008
    Reply

    Обережно орудуючи лопатою, палеонтолог і геолог і фізіолог і стоматолог і сексолог і косметолог і дерматолог і баба ворожка Ольга Ковальська виламала бивень з товстого шару лесу намитого зникнувшим всесвітньо відомим океаном Тетіс. Помила ноги і лягла спати

  2. Грудень 26, 2008
    Reply

    Лес – то не океанічні відклади… А мамонти жили не в морі… Хоча сарказму коментатору не позичати.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

54 − 48 =